Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.11.2009

Comuniştii se tem de trădători în cazul participării la vot

Comuniştii se tem de trădători în cazul participării la vot

PCRM se teme că pot exista aşa-zisi trădători în cazul participării la vot - un semnal foarte şi foarte clar că există disensiuni puternice în cadrul partidului care pot fi blocate doar prin neadmiterea apropierii de urna de vot, susţine analistul politic Igor Boţan.

El a comentat astfel decizia de luni în cadrul plenarei PCRM de a oblige fracţiunea comuniştilor să nu participle la alegerile preşedintelui ţării, stabilite pentru 10 noiembrie, ora 10.00.

Igor Boţan a declarat pentru Europa Liberă că în ultimele două luni de zile PCRM şi aşa-zisul media holding afiliat acestuia a declanşat o campanie furibundă împotriva Alianţei pentru Itegrare Europeană şi împotriva lui Marian Lupu pentru a-şi convinge alegătorii şi suţinătorii că trebuie blocată procedura alegerii şefului statului şi trebuie provocate alegeri parlamentare anticipate.

“ceastăcampanie a culminat, cum era şi de aşteptat, cu protestul din ziua de 7 noiembrie, în cadrul căruia a fost adoptată o rezoluţie, sensul căreia se rezuma la acelaşi blocaj institiţional şi provocarea alegerilor anticipate”, a spus Boţan, menţionând că aceasta denotă marea obidă a lui Voronin că aprtidul condus de el a pierdut puterea şi acum vrea cu orice preţ să şi-o recupereze.

Potrivit lui Boţan, după decizia plenarei PCRM de a boicota alegerea şefului statului devine clară sarcina Alianţei – stoparea declinului economic şi relansarea economiei. “Pentru aceasta are semnale pozitive din partea finanţatorilor internaţionali. Deci AIE trebuie acum să convingă partenerii externi că pentru o perioadă de timp de aproximativ un an de zile poate stabiliza situaţa din ţară şi poate asimila ajutorul financiar”, a spus Igor Boţan.

Referindu-se la soarta de mai departe a Partidului Comuniştilor, analistul a menţionat că depinde cum acesta va rezista testului blocajului.

“Este foarte bine cunoscut faptul că în cadrul partidului există grupări care doresc să evite alegerile anticipate. Dacă în cele două încercări partidul rezistă, atunci probabil mai are şanse, dacă nu rezistă, atunci lucrurile se vor precipita foarte repede”, consideră analistul Igor Boţan.

cuvinte-cheie: alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus