Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-11-06/sfaturi-pentru-evitarea-imbolnavirii-cu-gripa-porcina-12826.html
Data: Nov 6, 2009 (09:47)

Sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii cu gripă porcină

Singurele porţi de intrare ale viruşilor sunt nările şi gura / gâtul. Într-o epidemie globala de aceasta natură, este aproape imposibil să nu intrăm în contact cu virusul H1N1 în ciuda tuturor precauţiilor.

Contactul cu virusul H1N1 nu este o problemă atât de mare pe cât este proliferarea.

Chiar dacă sunteţi încă sănătoşi şi nu prezentaţi niciun simptom al infecţiei cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptoamelor şi dezvoltarea unor infecţii secundare, câţiva paşi foarte simpli, paşi nu pe deplin subliniaţi în majoritatea comunicatelor oficiale, pot fi practicaţi (în loc să ne concentrăm pe modul de stocare a medicamentelor antivirale):

• Spălarea frecventă a mâinilor.

• Abordarea "Jos mâinile de pe faţă". Rezistaţi tuturor tentaţiilor de a vă atinge orice parte a feţei (cu excepţia cazului în care vreţi sa mâncaţi, sa va spalaţi sau sa va pălmuiţi).

• Faceţi gargară de două ori pe zi cu apa calduţă sărată (folosiţi apa de gură Listerine dacă nu aveţi încredere în sare). Virusul H1N1 dureaza 2-3 zile după infectarea iniţiala în gât / cavitatea nazala pâna sa prolifereze şi să manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargară previne proliferarea. Într-un fel, gargara cu apă sărată are acelaşi efect pe o persoană sănătoasă pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoana infectată. Nu subapreciaţi această metodă de prevenire simplă, ieftină şi puternică.

• În mod similar punctului nr. 3, curaţaţi-va nările cel puţin o dată pe zi cu apa călduţă sărată. Nu toată lumea poate fi pricepută la Jala Neti sau Sutra Neti (poziţii Yoga pentru a curăţarea cavităţilor nazale), dar suflarea puternică a nasului o dată pe zi şi curăţarea ambelor nări cu beţoşsoare din bumbac înmuiate în apă călduţă sărată este foarte eficientă în scăderea numărului populaţiei cu infecţie virală.

• Sporiţi-va imunitatea naturală cu alimente bogate în Vitamina C ( fructe citrice). Dacă trebuie să luaţi tablete de Vitamina C sub forma de supliment, asiguraţi-vă că acestea conţin şi Zinc pentru a accelera absorbţia.

• Beţi cât mai multe lichide calde. Acestea spală viruşii de proliferare din gât înspre stomac acolo unde nu pot supravieţui, prolifera sau produce niciun rău.