Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.11.2009

Guvernatorul BNM va fi numit vineri, în şedinţa Parlamentului

Potrivit deciziei Biroului parmanent al Parlamentului, chestiunea privind numirea guvernatorului BNM va fi examinată vineri, 6 noiembrie.

Candidatura Alianţei pentru Integrare Europeană pentru această funcţie este cea a lui Dorin Dragutanu,  senior manager la PricewaterhouseCoopers, implicat în activitatea de audit. El şi-a facut studiile la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi în perioada 1991-1996.

 Dorin Dragutan se va intoarce joi din Serbia, unde activeaza acum, şi va avea o întrevedere cu liderii AIE. De asemenea, el va fi audiat de Comisia juridică, numiri şi imunităţi şi în Comisia economie, buget şi finanţe.

Printre alte chestiuni ce vor fi examinate vineri de Parlament figurează: proiectul de lege pentru modificarea art. 32 din Legea privind partidele politice; proiectul de hotărâre privind desemnarea componenţei nominale a delegaţiilor Parlamentului Republicii Moldova în unele organizaţii parlamentare internaţionale; proiectul de hotărâre privind alegerea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii; proiectul de hotîrâre privind constituirea Comisiei speciale care va elabora proiecte de acte legislative în domeniul descentralizării şi consolidării autonomiei locale; raportul Curţii de Conturi asupra modului de gestionare a resurselor financiare publice din exercitiul bugetar 2008 şi proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului Curţii de Conturi pentru anul 2010; proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru in Consiliul de administratie al CNPF; proiectul de lege cu privire la acceptarea Amentamentului la Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea terorismului; proiectul de lege pentru ratificarea Amendamentului la Constituţia Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii; proiectul de lege pentru ratificarea Amendamentului la Convenţia Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii etc. documente.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus