Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.11.2009

Vladimir Filat se va afla la Bucureşti la 13 şi 14 noiembrie

Premierul Vladimir Filat se va întâlni cu preşedintele României Traian Băsescu la 13 noiembrie, la Bucureşti, iar la 20 noiembrie va fi primit la Ialta de premierul Rusiei, Vladimir Putin. Filat şi-a anunţat acest program aseară, în cadrul emisiunii În PROfunzime la PRO TV.

Vladimir Filat a menţionat că speră să semneze la Bucureşti convenţia micului trafic la frontieră. Şeful Executivului de la Chişinău se va afla la Bucureşti pe 13 şi 14 noiembrie cu ocazia Forului Economic al  Iniţiativei Central Europene. Filat va fi primit de preşedintele Traian Băsescu.

La Ialta premierul moldovean va discuta cu omologul său rus Vladimir Putin situaţia privind exporturile vinicole moleoveneşti, pentru care piaţa rusă rămâne a fi închisă. De asemenea, va fi abordată şi cehstiunea privind  condiţiile creditului oferit Moldovei de Federaţia Rusă. Filar a precizat că ccreditul rusesc va fi de 150 mil. dolari SUA.

Vladimir Filat a menţionat că creditul chinez de 1 mlrd. dolari SUA este oferit în condiţii şi mai avanrajoase faţă de creditul rusesc. Premierul a spus că acest credit va fi destinat proiecteolr de infrastructură şi energetică  din Moldova. Vladimir Filat a spus că va insista ca subcontractanţii proiectelor să fie companii şi muncitori moldoveni.

Totodată, premieierul a spus Guvernul din Republica Moldova negociază contractarea unui alt împrumut de 350-360 mil.lei (31-32 mil. dolari SUA) de la guvernul Poloniei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus