Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.11.2009

Autorităţile moldovene salută decizia Cotrocenilor privind deschiderea consulatelor la Bălţi şi Cahul

Salutăm această decizie pentru că pe de o parte serveşte intereselor cetăţenilor moldoveni de a obţine vize mai simplificat pe de altă parte în contextal semnării acordului privind micul trafic şi intrării lui în vigoare sunt convins că şi eliberarea acestor permise de către misiunile româneşti iarăşi va fi facilitată pentru cetăţenii Moldovei, a declarat luni presei prim-vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iurie Leancă. 

Leancă a declarat că Chişinăul este interesat să deschidă un consulat general la Iaşi, fiind în faza de evaluare a costurilor. Prim-vicepremierul şi-a exprimat speranţa că vor fi identificate suficiente mijloace financiare şi umane pentru a deschide acest consulat, dat fiind situaţia de criză în care se află Moldova.

Premierul Vladimir Filat a menţionat în cadrul emisiunii "În PROfunzime" că deocamdată va fi deschis doar un consulat la Iaşi, iar dacă va fi nevoie, vor fi purtate negocieri cu argumentele necesare. Potrivit lui Filat, sediile pentru consulate au fost deja stabilite.

Anterior, guvernarea comunistă condiţiona deschiderea consulatelor româneşti la Bălţi şi Cahul cu deschiderea unor consulate moldoveneşti la Iaşi şi Constanţa, invocând principiul parităţii şi reciprocităţii.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus