Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.10.2009

Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene a Franţei va efectua o vizită la Chişinău în perioada 11-12 noiembrie

Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene a Franţei va efectua o vizită la Chişinău în perioada 11-12 noiembrie

Vizita oficială pe care Pierre Lellouche, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene a Franţei, o va efectua  la Chişinău în perioada 11-12 noiembrie 2009vva fi un semnal de susţinere a Republicii Moldova din partea autorităţilor franceze, a menţionat ambasadorul Franţei în Moldova Pierre Andrieu în cadrul întrevderii cu premierul Vladimir Filat.

Ambasadorul a fost însoţit de către Frederic Aubet, director general Compania „Lafarge Ciment Moldova".

Pierre Andrieu a mulţumit premierului pentru atenţia sporită acordată relaţiilor moldo-franceze şi investitorilor francezi ce activează în Republica Moldova. Ambasadorul l-a informat pe Vladimir Filat despre  misiunea economică, formată din specialişti ai ministerilor de resort din Franţa, dar şi din oameni de afaceri, care s-a aflat timp de două zile în  Republica Moldova.

Frederic Aubet l-a informat pe Prim-ministru despre efectele crizei economice asupra activităţii companiei „Lafarge Ciment Moldova", menţionînd că în 2009 vînzările de ciment au scăzut considerabil. El a mai spus în context că agenţii economici în Republica Moldova se confruntă cu mai multe probleme cum ar fi, spre exemplu, costurile mari la energia electrică şi la transportul de mărfuri feroviar şi a solicitat intervenţia Guvernului în soluţionarea acestor probleme.

Vladimir Filat a spus că ştie despre problemele cu care se confruntă antreprenorii din Republica Moldova şi că în scurt timp va avea loc o şedinţă cu implicarea mai multor factori responsabili, unde vor fi discutate  toate aceste aspecte.

Prim-ministrul a precizat că Programul de activitate a Guvernului prevede realizarea mai multor acţiuni care să ducă la îmbunătăţirea activităţii agenţilor economici din Republica Moldova.

Vladimir Filat a apreciat activitatea Companiei „Lafarge Ciment Moldova", dorindu-le o dezvoltare fructuoasă şi în continuare.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus