Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.10.2009

20 mil lei din fondul de rezervă pentru clădirile Preşedenţiei şi Parlamentului RM

20 mil lei din fondul de rezervă pentru clădirile Preşedenţiei şi Parlamentului RM

Ministerul Finanţelor va aloca din fondul de rezervă a Guvernului mijloace financiare în sumă de 20 mil.lei, conform proiectului Hotărârii Guvernului din 28 octombrie curent, pentru restabilirea clădirilor Preşedenţiei şi Parlamentului RM.

Proiectului Hotărârii Guvernului „Cu privire la alocarea mijloacelor financiare” prevede alocarea sumei de 9,2 mil.lei Cancelariei de Stat pentru reparaţia clădirii din bd. Ştefan cel Mare nr.154 şi 10,8 mil.lei Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale pentru reparaţia clădirii din bd. Ştefan cel Mare nr.105.

Veaceslav Negruţa, ministrul Finanţelor, a menţionat că mijloacele financiare respective sunt necesare pentru a executa lucrările de urgenţă necesare pentru pregătirea clădirilor în perioada rece a anului.

Deşi antreprenorii au solicitat câte 40 de milioane de lei pentru fiecare instituţie, Executivul a oferit doar 20 de milioane de lei – pentru ambele. “Ministerul Construcţiilor a creat o comisie care a verificat dacă sumele pretinse sunt justificate, ca urmare acestea au fost scăzute până la 9 milioane si 200 de mii de lei pentru un sediu si 10 milioane şi 800 de mii de lei pentru celălalt”, a spus ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale Marcel Răducan.

În cadrul şedinţei premierul a menţionat că până în prezent pentru reparaţia acestor clădiri au fost donate 130 mil. lei, dintre care 100 mil. lei de către Moldtelecom, iar 30 mil. lei – de către Banca de Economii.

“Este foarte grav ce s-a întâmplat cu aceşti bani. Acum nimeni nu mai face donaţii... Cum s-a schimbat guvernarea nimeni nu mai donează niciun ban. Cer să fie verificat fiecare leu care se cheltuie, la sânge”, a spus Vlad Filat.

Marcel Răducan a menţionat că, deşi mijoacele au fost donate ele sunt indirect alocate de la buget, deoarece aceste mijloace ar fi putut folosite pentru achitarea impozitelor.

cuvinte-cheie: cladire | Parlament | guvern | reparatii

Comentarii (5)

 

Related news

Sus