Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-10-27/ministrii-de-externe-din-ue-reconfirma-angajamentul-pentru-consolidarea-relatiilor-cu-r-moldova-12641.html
Data: Oct 27, 2009 (20:36)

Ministrii de Externe din UE reconfirma angajamentul pentru consolidarea relatiilor cu R.Moldova

Ministrii de Externe participanti la reuniunea Consiliului Afaceri Generale si Relatii Externe, desfasurata la Luxemburg, in perioada 26 - 27 octombrie, au reconfirmat angajamentul Uniunii Europene pentru consolidarea relatiilor UE - Republica Moldova prin lansarea negocierilor pentru un nou acord mai cuprinzator si pentru sustinerea eforturilor noului guvern de la Chisinau de a demara reforme politice si economice, se precizeaza intr-un comunicat MAE. De asemenea, a fost subliniata importanta acordarii de expertiza si asistenta financiara pentru sustinerea Republicii Moldova in depasirea situatiei economice actuale.

Reprezentantul Romaniei, secretarul de stat Bogdan Mazuru, a subliniat importanta materializarii rapide a semnalului politic de sprijin transmis de UE noilor autoritati de la Chisinau, prin demararea, in cel mai scurt timp posibil, a negocierilor pentru un nou acord de asociere UE - Republica Moldova. Totodata, a evidentiat ca este necesara lansarea dialogului pentru liberalizarea vizelor. (Ziua)