Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.10.2009

Mihai Ghimpu va efectua o vizită oficială în Ucraina

Mihai Ghimpu va efectua o vizită oficială în Ucraina

Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut marţi, 27 octombrie o întrevedere cu Serghii Pyrozhkov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în Republica Moldova.

Diplomatul ucrainean i-a înmânat lui Mihai Ghimpu originalul mesajului de felicitare din partea E.S. Vladimir Lytvyn, Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, cu ocazia alegerii în calitate de Preşedinte al Parlamentului, precum şi invitaţia de a efectua o vizită oficială în Ucraina.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privind relaţiile de cooperare bilaterală. Preşedintele Mihai Ghimpu a reafirmat interesul Republicii Moldova pentru extinderea şi diversificarea relaţiilor bilaterale moldo-ucrainene, precum şi valorificarea întregului potenţial de cooperare pe multiple planuri în beneficiul cetăţenilor ambelor state.

Părţile au exprimat disponibilitate pentru aprofundarea dialogului interparlamentar, optând pentru un dialog constructiv şi deschis. În acest sens, Mihai Ghimpu a menţionat că grupul interparlamentar de prietenie Republica Moldova – Ucraina, care va fi format în timpul cel mai apropiat, va urmări realizarea acestui obiectiv.

Spicherul Mihai Ghimpu a exprimat gratitudine pentru susţinerea constantă acordată de partea ucraineană. De asemenea, şi-a exprimat convingerea că actuala conducere de la Chişinău va contribui la intensificarea relaţiilor moldo-ucrainene, subliniind, în context, interesul pentru dezvoltarea unor parteneriate economice durabile şi creşterea investiţiilor străine în economia Republicii Moldova. Autorităţile urmează să întreprindă acţiuni concrete pentru liberalizarea economiei şi asigurarea unui climat investiţional adecvat, fapt care ar permite mediului de afaceri ucrainean să investească în Republica Moldova, a spus Preşedintele.

În final, cele două părţi au făcut un schimb de păreri vizavi de obiectivele comune ale celor două state: integrarea europeană şi reglementarea conflictului transnistrean. A fost menţionată importanţa sprijinului reciproc în procesul de realizare a parcursului european şi a aspiraţiilor democratice ale Republicii Moldova şi Ucrainei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus