Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.10.2009

La Chişinău au avut loc consultări moldo-ucrainene în problemele demarcării frontierei dintre cele două ţări

La 26-27 octombrie, la Chişinău au avut loc consultări moldo-ucrainene în problemele demarcării frontierei dintre cele două ţări, la nivel de experţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Pornind de la obiectivele noii conduceri de la Chişinău privind readucere la normalitate a relaţiilor Republicii Moldova cu statele vecine, precum şi în spiritul relaţiilor tradiţionale de prietenie care există între cele două ţări, în urma înţelegerilor şefilor diplomaţiei moldoveneşti şi ucrainene, experţii au efectuat un schimb aprofundat de opinii asupra chestiunilor prioritare incluse pe agenda bilaterală şi au fixat poziţiile părţilor.

Delegaţiile au convenit să continue consultările în vederea identificării unor soluţii reciproc acceptabile pentru problemele care mai există în chestiunea demarcării pe teren a frontierei de stat şi a recunoaşterii reciproce a drepturilor de proprietate pe teritoriul celuilalt stat.

Potrivit MAEIE, consultările vor continua în timpul apropiat, cu prilejul vizitei la Kiev a Viceministrului moldovean de externe.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus