Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.10.2009

Dosarele a zece poliţişti moldoveni, trimise în instanţă pentru maltrarea unor tineri după 7 aprlie

Procuratura Generală a remis instanţelor de judecată spre examinare 10 cauze penale în privinţa la 11 persoane - participanţi activi la acţiunile de dezordini în masă din 7 aprilie 2009, relatează. Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Totodată, angajaţii poliţiei criminale din Chişinău au ameninţat că vor intra în grevă, pe motiv ca mai multe dosare intentate împotriva lor pe marginea evenimentelor din 7-8 aprilie, ar fi neîntemeiate.

Premierul Vladimir Filat a declarat astăzi că autorii acţiunilor violente ce au avut loc la 7-8 aprilie, reţinerea ilegală a sute de tineri nu vor rămâne nepedepsiţi.

Zubco a declarat astăzi presei că polițiștii nu sunt învinuiți ci suspectați și că aceștia nu au niciun motiv să-și întrerupă activitatea. "Poliţiştii care nu sunt vinovaţi nu au niciun motiv să se îngrijoreze. Avem 31 de dosare penale pe numele poliţiştilor, o parte pe persoane concrete, iar o altă parte, bazate doar pe fapte. Noi lucrăm în baza plângerilor cetăţenilor şi prevederilor legislaţiei, iar poliţiştii trebuie să-şi exercite funcţiile şi să ne creeze condiţii ca să efectuăm urmărirea penală", a spus Zubco.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus