Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.10.2009

Reuniunea a X-a a Comitetului de Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană s-a desfăşurat astăzi la Chişinău

Potrivit MAEI, şedinţa a fost co-prezidată de Natalia Gherman, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Gunnar Wiegand, Director al Directoratului Europa de Est, Caucazul de Sud şi Republicile Asiei Centrale din cadrul Comisiei Europene.

Participanţii au efectuat o trecere în revistă a implementării Planului de Acţiuni RM - UE pe parcursul unui an de la Reuniunea precedentă, desfăşurată în octombrie 2008. Experţii au evidenţiat, astfel, evoluţiile moldo-comunitare în domeniul purtării dialogului politic, cât şi în realizarea reformelor în sfera social-economică, a comerţului, pieţei, cooperării în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, transportului, energiei şi altor domenii. De asemenea, delegaţii au discutat despre posibilităţile de acordare de către Comisia Europeană a asistenţei macrofinanciare în scopul realizării mai multor de reforme.

Părţile au menţionat cu satisfacţie lansarea negocierilor noului acord de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi s-au înţeles asupra etapelor ce vor fi întreprinse pentru iniţierea dialogului cu privire la liberalizarea regimului de vize şi crearea unei zone de liber schimb cuprinzător şi aprofundat. Experţii au convenit, totodată, asupra subiectelor de discuţii pentru reuniunile planificate curând, inclusiv pentru misiunile UE de evaluare a aspectelor economice şi celor ce ţin de regimul de vize.

cuvinte-cheie: Wiegand

Comentarii (0)

 

Sus