Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.10.2009

Procuratura generală dezminte: Petiţia din partea pensionarilor a fost semnată doar de Maia Laguta

Urmare apariţiei în unele surse mass-media (Moldova Suverană, Omega) a materialului întitulat „20 mii de chişinăuieni s-au adresat la Procuratura Generala din cauza majorării tarifelor", serviciul de presa al Procuraturii a fost abilitat să facă următoarea precizare.

La 21 octombrie curent, în biroul de audienţă al Procuraturii Generale a fost depusă o plîngere, semnată de Preşedintele ONG "Salvgardare" Maia Laguta cu privire la majorarea tarifelor la apa potabilă şi călătoriile în transportul public.

Prin petiţia depusă, Maia Laguta solicită, cităm: „tragerea la răspundere penală a Consiliului Municipal Chişinău" şi numirea unui şir de controale la SA „Apă Canal" şi Direcţia Transport.

Procuratura dezminte informaţiile publicate în presă, potrivit cărora, plîngerea respectivă ar fi fost semnată de peste 19 mii de locuitori ai capitalei, unica semnătură fiind cea a preşedintei „Salvgardare".

În aceiaşi ordine de idei aducem la cunoştinţă că, în plîngere nu sunt prezentate revendicări pe marginea învinuirilor de „extremism, aduse protestatarilor de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne", aşa precum evocă publicaţiile menţionate mai sus.

Plângerea a fost transmisă spre examinare conform competenţei Procuraturii mun. Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus