Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.10.2009

„Cuba Europei" îşi va fortifica relaţiile cu Cuba

Actuala conducere este dispusă să intensifice schimburile comerciale moldo-cubaneze şi să dezvolte relaţiile economice bilaterale, a declarat joi, 22 octombrie, preşedintele interimar al Moldovei Mihai Ghimpu în cadrul întrevederii cu ambasadorul Cubei în Republica Moldova cu sediul de Kiev Felix Leon Carballo.

Mihai Ghimpu a menţionat necesitatea încheierii unui Acord în domeniul agriculturii şi industriei alimentare, fapt care ar facilita exportul de produse alimentare din Republica Moldova în Cuba. Spicherul a mai specificat că până în prezent schimburile comerciale bilaterale se rezumă doar la importuri din Cuba.

Totodată, premierul moldovean Vladimir Filat a menţionat miercuri, în cadrul întrevederii cu ambasadorul cubanez că Moldova va semna un acord de cooperare comercial-economică cu Cuba.

Premierul a declarat că acest document trebuie semnat cât mai curând posibil, deoarece este important să fie creată baza normativă care va permite agenţilor economici din Moldova şi Cuba să-şi dezvolte relaţiile comerciale.

Totodată, Vladimir Filat a reiterat intenţia Guvernului de a examina oportunitatea desemnării unui ambasador al Moldovei pentru Cuba.

cuvinte-cheie: Cuba

Comentarii (0)

 

Sus