Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.10.2009

Comisia Europena va oferi Moldovei un grant de 2 milioane de Euro

Comisia Europena va  oferi Moldovei un grant de 2 milioane de Euro

Perspectivele cooperării dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană în procesul de reglementare a conflictului transnistrean au fost puse în discuţie astăzi în cadrul unei întrevederi a Viceprim-ministrului pentru problemele reintegrării ţării Victor Osipov cu şeful Direcţiei pentru Europa de Est, Caucazul de Sud şi Asia Centrală a Comisiei Europene, Gunnar Wiegand. 

Oficialul european a apreciat înalt eforturile depuse în vederea reluării negocierilor în formatul "5+2" pentru identificarea unei soluţii viabile şi durabile pentru conflictul transnistrean cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

El a exprimat disponibilitatea Comisiei Europene de a spori asistenţa acordată pentru promovarea măsurilor de întărire a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, inclusiv prin oferirea unui grant în valoare de cca. 2 milioane de Euro pentru susţinerea proiectelor în sfera economică.  Potrivit reprezentantului CE, schimbarea şi modernizarea realităţilor cotidiene în viaţa socială şi economică va face Republica Moldova mai atractivă pentru toate categoriile de populaţie, inclusiv pentru locuitorii regiunii transnistrene.

Vicepremierul moldovean a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană şi a reiterat interesul nostru în sporirea rolului UE în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus