Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.10.2009

Zubco: Imixtiunea din partea politicului trebuie exlusă din activitatea procurorilor

Urmează ca activitatea procurorilor să fie impulsionată şi exclusă orice imixtiune din partea politicului în acest proces, a declarat procurorul general al Moldovei Valeriu Zubco în cadrul întrevederii cu reprezentantul special al Uniunii Europene la Chişinău Kalman Mizsei.

Procurorul General l-a informat pe Kalman Miysei despre măsurile întreprinse de noua conducere a Procuraturii în vederea investigării obiective şi transparente a cazurilor de rele tratamente din partea oamenilor legii, asigurându-l că, instituţia pe care o reprezintă va depune toate eforturile pentru a le elucida şi a nu le admite pe viitor.

Kalman Miszei a menţionat în cadrul întrevederii, despre necesitatea avansării reformei Procuraturii ca fiind un imperativ în atingerea unui consens naţional, în opinia sa, după ce societatea s-a divizat în urma evenimentelor din aprilie.

În acest context, înaltul oficial şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu acele incidente, condamnând violenţele şi abuzuri din partea poliţiştilor. Totodată,  Mizsei, a evocat importanţa elucidării de către procurori a cauzelor reale ale celor întîmplate pentru ca societatea să înţeleagă şi să afle adevărul despre 7 aprilie.

În cadrul discuţiilor, părţile au evocat necesitatea instruirii procurorilor moldoveni de către experţii internaţionali în domeniul investigării cazurilor de acest gen şi metodelor de cercetare a acestora. În scurt timp, acest prim pas de cooperare în domeniu urmînd a fi amplificat printr-un plan de acţiuni concrete care va stabili modul de conlucrare pe viitor.

În această ordine de idei, Kalman Mizsei, a asigurat de susţinerea deplină a UE, specificând că principiile de activitate ale Procuraturii RM coincid cu cele ale UE.

cuvinte-cheie: Procuratură | Zubco

Comentarii (0)

 

Related news

Sus