Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-10-20/posesorii-pashapoartelor-de-serviciu-din-moldova-vor-calatori-in-estonia-fara-viza-12522.html
Data: Oct 20, 2009 (17:12)

Posesorii paşapoartelor de serviciu din Moldova vor călători în Estonia fără viză

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a fost informat recent de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia despre decizia Guvernului estonian cu privire la abolirea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, deţinători ai paşapoartelor de serviciu.

Prin urmare, de la 1 noiembrie 2009, cetăţenii Republicii Moldova, posesori ai paşapoartelor de serviciu, vor putea călători în Estonia fără viză, perioada maximă de şedere constituind 90 de zile pe parcursul a şase luni.

Decizia de abolire a regimului de vize este rezultatul consultărilor dintre ambele părţi în domeniul consular, desfăşurate la Chişinău în primăvara acestui an. Hotărârea deschide posibilităţi  mai largi de cooperare între Moldova şi Estonia şi reflectă atitudinea pozitivă şi disponibilitatea de a continua dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale în diverse domenii.