Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.10.2009

Convenţia privind micul trafic la frontieră a fost parafată

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Intergării Europene al Moldovei Iurie Leancă şi ministrul interimar al Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu, au semnat marţi, la Chişinău Convenţia privind micul trafic la frontieră, după ce delegaţiile au încheiat negocierile asupra textului. Documentul urmează să fie semnat ulterior de prim-miniştrii de la Chişinău şi Bucureşti.

Convenţia privind micul trafic la frontieră va intra în vigoare în momentul în care la Bucureşti va fi instaurat un nou Guvern.

Documentul oferă o serie de facilităţi cetăţenilor moldoveni care locuiesc în raza de 50 km de la  graniţa cu România. Aceştia vor putea călători fără viză în ţara vecină, pe o rază de 50 de km de la frontieră, pe baza unui permis.

De înlesniri de circulaţie vor beneficia cetăţeni din 11 raioane ale Republicii Moldova. TOtodată, Convenţia mai are în vedere facilitarea schimburilor comerciale şi culturale între cele două ţări.

"Normalizarea şi consolidarea relaţiei cu Republica Moldova se va face prin realizări concrete, palpabile. În acest sens, salutăm definitivarea textului Acordului bilateral privind micul trafic la frontieră, care a fost parafat astăzi.
Mulţumesc şi felicit delegaţia MAE şi pe colegii lor din MAEIE al Republicii Moldova pentru munca lor profesionistă.

Totodată, salutăm faptul că autorităţile Republicii Moldova şi-au dat acceptul pentru deschiderea consulatelor României la Cahul şi Bălţi. Această decizie confirmă angajamentul României şi al Republicii Moldova de a acţiona cu hotărâre pentru a întreprinde măsuri clare în interesul cetăţenilor din cele două state.
Deschiderea celor două consulate va facilita aplicarea documentului care a fost parafat astăzi", a declarat ministrul interimar al Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu.

cuvinte-cheie: conventie | frontiera

Comentarii (0)

 

Related news

Sus