Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.10.2009

Filat: Înainte de a fi semnat, textul Acordului cu FMI va fi făcut public

Filat: Înainte de a fi semnat, textul Acordului cu FMI va fi făcut public

Vladimir Filat, Prim-ministru al Republicii Moldova, Martin Raiser, director regional al Băncii Mondiale pentru Ucraina, Moldova şi Belarus şi directorul de ţară al Băncii Mondiale Melanie Marlett au susţinut luni o conferinţă de presă pe marginea rezultatelor şedinţei comune: Guvernul Republicii Moldova şi partenerii de dezvoltare.

Prim-ministrul  a menţionat că şedinţa comună este o premieră pentru Republica Moldova, iar discuţiile ce au avut loc au fost sincere şi constructive.

„În cadrul acestor discuţii am constatat gravitatea situaţiei economice  în care se află Republica Moldova, care este nu atât o consecinţă a crizei economice mondiale, cât rezultatul lipsei de acţiuni ce ar fi trebuit întreprinse atunci cînd criza a început. Şedinţa a avut scopul de a scoate în evidenţă măsurile ce trebuiesc întreprinse pentru ca această situaţie dificilă să fie depăşită”,  a spus premierul.

Prim-ministrul s-a referit şi la speculaţiile lansate în ultima perioadă privind aşa numitele condiţii înaintate de Fondul Monetar Internaţional Republicii Moldova.

„Rog să nu se facă declaraţii sau comentarii pripite, fără a avea o bază veridică. Aceste speculaţii ar putea afecta procesul de negocieri cu Fondul Monetar Internaţional”, a opinat Vladimir Filat.

Prim-ministrul a precizat că înainte ca Acordul dintre Republica Moldova şi Fondul Monetar Internaţional să fie semnat, textul documentului va fi făcut public.

„Procesul de negocieri este foarte important pentru viitorul Republicii Moldova. Discuţiile de astăzi au scopul de a găsi cea mai bună formulă pentru implementarea reformelor în Republica Moldova, astfel încât cetăţenii ţării să nu fie afectaţi”, a precizat Premierul.

Martin Raiser a mulţumit Prim-ministrului Vladimir Filat şi Cabinetului de miniştri pentru faptul că au fost prezenţi la această şedinţă întreaga zi.

„Ne bucurăm că am avut ocazia o zi întreagă să discutăm sincer şi deschis despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova şi ce ar trebui să facem împreună pentru a le depăşi. Republica Moldova are nevoie de reforme care să conducă la o creştere economică stabilă”, a declarat directorul regional al Băncii Mondiale.

Martin Raiser a mai spus că toate deciziile ce vor fi luate vor fi benefice şi corecte pentru viitorul statului nostru, iar şedinţa de astăzi a avut drept scop de a ajuta Republica Moldova să definitiveze Programul de stabilizare şi relansare economică a ţării.

Şedinţa, care a avut loc astăzi,  a fost organizată de către Banca Mondială, la ea participând întreg Cabinetul de miniştri, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, ai ambasadelor acreditate la Chişinău.

 

cuvinte-cheie: acord | FMI

Comentarii (0)

 

Related news

Sus