Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.10.2009

Ministrul Catan a confirmat că poliţia a reţinut un suspect de explozia din PMAN

Ministrul Catan a confirmat că poliţia a reţinut un suspect de explozia din PMAN

Ministrul Afaceriilor Interne Victor Catan a confirmat sîmbătă, după şedinţa Guvernulu, că poliţia a reţinut un tânăr, înfăţişarea căruia corespunde cu portretul –robot al celui care a detonat o grenadă de Hramul oraşului pe 14 octombrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău.

Totodată, ministrul a precizat că aceasta nu înseamnă că el va fi condamnat, organele de anchetă continuă cercetările şi verifică fiecare versiune aflată în lucru.

“Se efectuează măsurile necesare de investigaţie pentru a stabili dacă va fi pus sub învinuire. Poate că este persoana cea cautată, dar urmeaza să vedem. Astăzi dimineaţa am primit alte informaţii despre alte persoane suspecte”, a menţionat Catan.

Ministrul a spus că în urma apelului, lansat de MAI şi Procuratura Generală, populaţia oferă tot mai multe informaţii, detalii şi materiale privind explozia din 14 octombrie.

În seara zilei de 14 octombrie 2009, aproximativ ora 22.05, în timpul desfăşurării manifestaţiilor cultural-artistice, dedicate Hramului mun.Chişinău, în scuarul Arcului de Triumf din Piaţa Marii Adunări Naţionale, o persoană necunoscută a aruncat în mulţime un dispozitiv explozibil.

În rezultatul deflagraţiei au pătimit 36 persoane, cărora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare.
Specialiştii au constatat, că explozia a fost produsă de o grenadă ofensivă de tip RG-42.

Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe acţiunea de act terorist. Persoana care a săvârşit acţiunea riscă de la 8 până la 15 ani de închisoare.

Vedeti si:

Inregistrare tv a emisiunii "Buna Seara" (V.Catana, G.Mihai, V.Zubco)

cuvinte-cheie: terorist | Catan

Comentarii (0)

 

Sus