Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.10.2009

Guvernul a aprobat demisia viceminiştrilor Afacerilor Interne, Valentin Zubic şi Andrei Şumleanschi

Ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, a menţionat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Guvern că deşi plecarea celor doi viceminiştri a fost acceptată în baza propriilor cereri, aceştea oricum ar fi fost demişi din cauza numeroaselor încălcări şi abuzuri de serviciu comise.

Totodată, Catan a menţionat că în baza propriei cereri, din funcţie a fost eliberat şi comisarul general al mun. Chişinău, Vladimir Botnari. Ministrul de interne a menţionat că activitatea Comisariatului General de poliţie a fost dur criticată în cadrul şedinţei colegiului MAI de vineri. Comisariatului i s–a imputat imposibilitatea de a asigura ordinea publică şi prevenirea atacului terorist cu grenadă din 14 octombrie din timpul manifestaţiilor organizate de Ziua Oraşului.

“După ce Comisariatul General a fost criticat în legătură cu cele întâmplate de 14 octombrie, iar comisarul a văzut că se înnourează, a depus cerere”, a menţionat în timpul şedinţei de guvern Catan. Premierul Filat a declarat însă că a solicitat ca Botnari să fie eliberat încă înainte de criticile aduse, iar plecarea acestuia nu este legată doar de cazul din 14 octombrie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus