Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.10.2009

Filat: Taxele de 1 leu pentru achitarea facturilor sunt ilegale şi ele trebuie restituite

Filat: Taxele de 1 leu pentru achitarea facturilor sunt ilegale şi ele trebuie restituite

Premierul Vladimir Filat a dat indicaţii factorilor de decizie responsabili să se ocupe şi de situaţia creată ca urmare a introducerii de către „Poşta Moldovei” şi Banca de Economii a Moldovei a tarifului de 1 leu pentru fiecare factură achitată prin intermediul lor.

În cadrul şedinţei guvernului, Vladimir Filat a menţionat că zilnic primeşte o mulţime de plângeri în acest sens şi a atras atenţie asupra speculaţiilor care se fac precum că introducerea acestui tarif ar fi fost efectuată la decizia noii guvernări. „Transmiteţi Vă rog conducătorilor care au fost sau care au rămas că toate sumele care au fost plătite de cei care au beneficiat până pe data de 29 iulie să fie din contul lor restituite acestor cetăţeni”, a declarat Filat.

De asemenea, premierul a solicitat ministrului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, să prezente o informaţie despre situaţia legată de un şir de proiecte demarate de guvernarea anterioară (reconstrucţia Stadionului Republican, reconstrucţia Circului, proiectul „Prospera Habitat” etc.); ministrul de Stat, Victor Bodiu, va efectua pregătirile necesare pentru demararea activităţii unei Comisii speciale ce se va ocupa de examinarea circumstanţelor în care au fost secretizate mai multe documente de stat; ministrul Culturii, Boris Focşa, va prezenta o informaţie despre situaţia legată de darea în chirie a edificiilor aflate în gestiunea Ministerului.

Vladimir Filat a cerut responsabililor de la „Moldsilva” să facă ordine în domeniul eliberării licenţelor pentru vânat, dar şi să nu admită cazuri când pădurarii participă la activităţi politice în timpul zilei de lucru.

Menţionăm că sâmbătă, în cadrul şedinţei Guvernului a fost adoptată Hotărârea cu privire la iniţierea negocierilor asupra proiectului Convenţiei între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind micul trafic de frontieră, aprobat Avizul la proiectul de lege cu privire la modificarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova şi Planul de activitate al Guvernului pe trimestrul IV al anului 2009.

Membrii Guvernului au fost informaţi despre executarea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală în luna septembrie şi în primele nouă luni ale anului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus