Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.10.2009

Versiunea de bază a anchetei privind explozia de la Chişinău - ACT TERORIST

Versiunea de bază a anchetei privind explozia de la Chişinău - ACT TERORIST

Procuratura generală instrumentează cazul pe faptul săvârşirii actului terorist în scuarul Catedralei în apetele Arcului de Triumf, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă procurorul general al Republicii Moldova Valeriu Zubco.

Zubco a menţionat că în urma exploziei din PMAN produsă miercuri seara, a fost creat un grup de lucru din care fac parte angajaţii MAI, SIS şi ai Procuraturii Generale, care va investiga amănunţin acest caz va intrumenta dosarul.

Ordonanţa de începere a urmăririi penale a fost semnată în urma examinării corpurilor delicte din jurul Arcului de Triumf. 

Ministrul de Interne Victor Catan a precizat că miercuri, 14 octombrie, aproximativ la orele 22.05 în timpul defsăşurării  manifestaţiilor cultural-artistice dedicate Hramului Chişinăului în spatele Arcului e Triumf o persoană necunoscuită a aruncat o grenadă de ofensivă RG-42. În urma deflagraţiei au suferit peste 40 de persoane, dintre care 12 se află încă la Spitalul de Urgenţă.

„Colaboratorii de poliţiei au anchetat persoanele cafe au pătimit şi martorii. Premierul a cerut de la organile de drept să întreătrindă toate măsurile operative pentru a identifica făptuitorii acestui act ilegal. Ne adrsăm către ceătăţeni să ofere informaţii pentru a examina toate versiunile în vederea identificării cât mai operative a autorilor acestui act barbar", a declarat Victor Catan. .

Şi procurorul general s-a adresat către cetăţenii care dispun informaţii şi înregistrări video să vină la procuratura generală să prezinte informaţi deţinută.

cuvinte-cheie: grenada | explozie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus