Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.10.2009

Tiraspolul cere Rusiei să-şi majoreze contingentul de pacificatori de 5 ori - până la 2,4 mii

Tiraspolul cere Rusiei să-şi majoreze contingentul de pacificatori de 5 ori  - până la 2,4 mii

Delegaţia transnistreană la Comisia unificată de Control (CUC) a adresat joi, 15 octombrie o decleraţie părţii ruse în care solicită majorarea contingentului forţelor de pacificare ruseşti în Zona de Securitate.

Poеrivit agenţiei „Novîi reghion”, şeful delegaţiei transnistrene Oleg Beleakov a declarat că în prezent în regiune sunt circa 500 de pacificatori ruşi,  pe când acordul din 1992, grupui rusesc de menţinere a păcii trebuie să numere 2400 de persoane, în afara escadrilei de helicoptere, care şi-a îndeplinit misiunea în Zona de Securitate o perioadă îndelungată de timp.

În decelaraţia delegaţiei transnistrene la CUC se arată că majorarea efectivului e pacificatori ruşi în regiune va contribui la sporirea încrederii populaţiei din Transnistria faţă de partea moldoveană. „Orice altă prezenţă străină în Transnistria în afară de cea rusească – în orice calitate şi orice cancitate - va fi percepută negativ şi ostil de către transnistreni. Numai Rusia ca ţară garant se bucură de încrederea populaţiei locale. Şi numai Rusia în virtutea unităţii ei istorice cu popoarele ce populează regiunea, este capabilă să menţină pacea pe ambele maluri ale Nistrului”, se arată în declaraţia delegaţiei transnistrene la CUC, citată de agenţia Regnum.

cuvinte-cheie: Transnistria | pacificatori

Comentarii (0)

 

Related news

Sus