Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-10-15/procuratura-solicita-sprijinul-populatziei-la-telefonul-223135-12443.html
Data: Oct 15, 2009 (15:26)

Procuratura solicită sprijinul populaţiei la telefonul 22-31-35

Procuratura Generală face apel către persoanele care în seara zilei de ieri s-au aflat în preajma locului în care s-a produs deflagraţia şi care eventual posedă imagini video sau foto de la locul faptei, să le prezinte neîntârziat organului de urmărire penală, apelând la numărul de telefon 22-31-35.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale ameinteşte că la 14 octombrie, în jurul orei 22.05, în apropierea Arcului de Triumf din Piaţa Marii Adunări Naţionale, persoane neidentificate au declanşat explozia unei grenade de luptă, model „RG-42", cu focos „UZRGM-2 ".

În rezultatul deflagraţiei au avut de suferit circa 40 de persoane, care, ulterior, au fost transportate la instituţiile medicale din capitală pentru acordarea ajutorului.

Pe acest caz, Procuratura Generală a pornit urmărirea penală sub aspectul comiterii actelor de terorism.

Actualmente, procurorii efectuează acţiuni de urmărire penală întru cercetarea multilaterală, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei şi identificarea tuturor persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere.