Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.10.2009

MAI: În urma deflagraţiei în PMAN au fost rănite 36 de persoane

În seara zilei de 14 octombrie 2009, aproximativ ora 22.05, în timpul desfăşurării manifestaţiilor cultural-artistice, dedicate Hramului mun.Chişinău, în scuarul Arcului de Triumf din Paiaţa Marii Adunări Naţionale, o persoană necunoscută a aruncat în mulţime un dispozitiv explozibil.

Potrivit MAI, în rezultatul deflagraţiei au pătimit 36 persoane, cărora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare. O persoană a fost supusă intervenţiei chirurgicale, 3 se află în stare mai puţin gravă, ceilalţi, după acordarea primului ajutor medical, au plecat la domiciliu.

La locul infracţiunii imediat s-a deplasat conducerea MAI, SIS şi Procuraturii, grupa operativă a Comisariatului General de poliţie a mun.Chişinău şi echipa bomb-tehnic din cadrul MAI. Locul incidentului a fost izolat, fiind creată o zonă de securitate. În rezultatul examinării la faţa locului au fost depistate schije.

Specialiştii au constatat, că explozia a fost produsă de o grenadă ofensivă de tip RG-42.

La moment este creată o grupă de anchetare a cazului. Ofiţerii de urmărire penală din cadrul MAI, Procuraturii şi SIS întreprind măsuri de urmărire penală şi operative de investigaţie pentru stabilirea circumstanţelor şi persoanelor implicate în săvârşirea acestei crime.

MAI a făcut apel către populaţie cu rugămintea de a informa organele de drept despre posibilele persoane, suspectate în săvârşirea acestei grave infracţiuni.

cuvinte-cheie: grenada | explozie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus