Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.10.2009

Explozia din PMAN convine PCRM, chiar în contextul alegerii preşedintelui

Solicitaţi să se pronunţe dacă se va alege sau nu şeful statului la 23 octombrie, analiştii politici, Nicolae Negru şi Petru Bogatu, susţin că deocamdată Voronin nu a decis cum se va comporta PCRM în această situaţie. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei ediţii speciale difuzată de JURNAL TV.

Potrivit lui Negru, din partea Occidentului, dar şi a Rusiei, se fac anumite presiuni asupra conducerii PCRM să se împace cu situaţia şi să voteze candidatul AIE la funcţia de şef al statului, sau să participe cel puţin. "Probabil, PCRM se va întruni la şedinţa Comitetului Central, dar decizia îi va aparţine liderului PCRM, Vladimir Voronin. Acesta probabil încă nu a decis. Dar după felul cum se comportă mass-media comunistă, se vede că PCRM se pregăteşte de anticipate şi nu doreşte stabilizarea situaţiei.

În contextul exploziei de ieri, se poate spune că s-a făcut un pas spre anticipate", a mai spus Nicolae Negru.

La rândul său, analistul politic Petru Bogatu susţine că "toate aceste lucruri le convin PCRM, chiar în contextul alegerii preşedintelui". "Impresia că noua conducere nu poate gestiona situaţia convine comuniştilor care ar putea aduna dividente politice, dar pe de altă parte asta îi inculpă. Mă tem că dacă aceşti oameni din fosta guvernare nu vor fi potoliţi, lucrurile ar putea degenera. Este nevoie de curaj, lucuditate a guvernului Filat", a concis Bogatu.

Sursa: HotNews.md

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus