Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.10.2009

Concertele preconizate în PMAN ar putea fi transferate pe stadioane

Ministerul Afacerilor Interne şi Procuratura Generală vor propune autorităţilor publice locale să organizeze manifestaţii cultural-artistice în spaţii, unde colaboratorii organelor de drept ar putea mai eficient.

Procurorul General, Valeriu Zubco, a declarat joi în cadrul conferinţei de presă că MAI, SIS şi procuratura Generală vor veni cu un demers faţă de administraţia locală din Chişinău de a elabora un plan de acţiuni ce ţin de manifestaţiile artistice şi de sărbătoare. „Scopul acestor acţiuni este de a evita incidentul de ieri", a spus Zubco,.

La rândul său ministrul Afacerilor Interne Victor Catan a menţionat că la astfel de concerte este dificil să identifici o persoană periculoasă sau înarmată. "Vom propune autorităţilor ca aceste manifestări să fie organizate pe un stadion, astfel ca serviciile noastre să poată verifica la intrare populaţia", a declarat Catan.

Ministrul a precizat că miercuri în piaţă erau mulţi tineri în stare de ebrietate. Potrivit lui Catan, pentru a supraveghea buna desfăşurare a concertului de miercuri seara din PMAN, a fost mobilizat jumătate din efectivul comisariatului de poliţie, care numără câteva mii de persoane.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus