Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.10.2009

Chişinăul a acceptat amplasarea a 13 secţii de votare pentru alegerile preşedintelui României

România va suplimenta numărul secţiilor de votare din Moldova pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie. Premierul Vlad Filat a anunţat că Executivul moldovean a raspuns deja solicitării Ministerului de Externe de la Bucureşti.
“Guvernul Republicii Moldova a dat accept în acest sens. deoarece cetăţenii români care locuiesc în Republica Moldova au dreptul să participe la  acest exerciţiu electoral prin a-şia elge preşedintele”, a declarat premierul Vladiir Filat.

Astfel, în total în Moldova vor fi deschise 13 secţii de votate – 4 la Chişinău şi câte una la Orhei, Nisporeni, Ungheni, Bălţi, Cahul, Giurgiuleşti, Anenii Noi, Cauşeni şi Soroca. Anterior, cetăţenii români din Republica Moldova puteau vota doar la Chişinău, la Ambasadă şi Consulatul României. Autorităţile române au dispus organizarea a 294 de secţii de votare în întreaga lume, cu peste 100 mai multe decât la scrutinul precedent.

Ministerul Afacerilor Externe al României a realizat o rubrică de întrebări frecvente pentru cetăţenii români referitoare la procedura aferentă alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie 2009.

Rubrica se regăseşte în cadrul secţiunii special dedicate alegerilor prezidenţiale de pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=40633

cuvinte-cheie: alegeri | Romania

Comentarii (0)

 

Related news

Sus