Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.10.2009

Voronin, curtat de ambasadorii SUA şi Ungariei

Liderul PCRM Vladimir Voronin a avut marţi o întrevedere cu ambasadorul SUA în Moldova Asif J. Chaudhry, iar cu o zi înainte - cu ambasadorul Ungariei Gyorgy Varga. Potrivit comunicatelor PCRM, în cadrul întrevederilor a fost examinată sitiuaţia politică din Moldova şi perspectivele europene ale Moldovei.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul SUA Asif J. Chaudhry a fost efectuat un amplu schimb de opinii vizînd raporturile de colaborare moldo-americană pe diverse dimensiuni, precum şi situaţia politică creată în Republica Moldova.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia privind însemnătatea discuţiilor purtate, exprimîndu-şi disponibilitatea pentru continuarea dialogului prietenos de interes comun.

Totodată, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Ungariei Gyorgy Varga a fost efectuat un schimb de opinii vizînd relaţiile de cooperare moldo-magheare, fiind împărtăşită opinia reciprocă cu privire la existenţa unor raporturi bune de colaborare bilaterală, precum şi interesul pentru dezvoltarea continuă a interacţiunii dintre Moldova şi Ungaria pe diverse dimensiuni.

În altă ordine de idei, interlocutorii s-au referit la perspectivele europene ale Republicii Molodva, Vladimir Voronin exprimând mulţumiri autorităţilor ungare pentru sprijinul acordat Moldovei pe calea integrării europene. Vladimir Voronin şi-a exprimat speranţa că obiectivul de integrare europeană va rămâne neschimbat pentru actuala guvernare, iar experienţa şi realizările Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, obţinute pe parcursul celor opt ani de guvernare în procesul de racordare la standardele europene, vor facilita eforturile acesteia în ce priveşte continuarea cursului de integrare europeană a Moldovei.


 

cuvinte-cheie: Voronin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus