Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.10.2009

MAEIE face precizări

În legătură cu unele comentarii tendenţioase pe marginea Summit-ului Şefilor de State CSI care şi-a ţinut lucrările săptămâna trecută la Chişinău, Direcţia mass-media şi relaţii cu publicul a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene face următoarele precizări.

Organizarea unui eveniment de asemenea anvergură ca cel din data de 9 octombrie curent a necesitat o mobilizare deosebită de resurse umane, logistice şi financiare. Pentru autorităţile Republicii Moldova, buna desfăşurare a Summit-ului a reprezentat o chestiune de principiu. Aprecierile publice făcute de către dl Serghei Lebedev, Preşedintele Comitetului Executiv - Secretarul Executiv al CSI, precum şi de către şefii delegaţiilor în cadrul şedinţei plenare şi în timpul întrevederilor bilaterale denotă faptul că organizarea a fost asigurată în conformitate cu standardele existente pentru asemenea activităţi. De altfel, reuniunea s-a desfăşurat în condiţii mult mai puţin stresante decât în alte dăţi, când cetăţenii capitalei erau supuşi unor restricţiile de circulaţie mult mai drastice.

Sunt jenante, în acest context, afirmaţiile melancolice ale unor comentatori TV care invocă nişte clişee discutabile de ospitalitate şi consideră, după criterii cel puţin bizare, că succesul Summit-ului s-a aflat în funcţie direct proporţională cu cantitatea de vin pe care şefii de state ar fi consumat-o în beciurile de la Cricova. Criticile fără discernământ şi fără acoperire sugerează mai degrabă nişte optici concertate ale jurnaliştilor respectivi şi o înţelegere arbitrară a normelor deontologice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus