Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.10.2009

Soarta creditului rusesc discutată la Chişinău

Soarta creditului rusesc discutată la Chişinău

În cadrul întrevederilor cu premierul Vladimir Filat, prim-vicepremierii ruşi
Igor Şuvalov şi Alexei Kudrin au dat asigurări că Rusia este disponibilă să acorde creditul de 500 mil. dolari SUA, promis guvernării comuniste.
 
În special, Igor Şuvalov a reconfirmat disponibilitatea Federaţiei Ruse de a acorda acest credit Republicii Moldova. „Urmează să precizăm ulterior condiţiile şi volumul concret al respectivului ajutor", a menţionat Prim-viceprim-ministrul rus. Oficialul a comunicat că acest credit ar putea fi mai mic decît suma de 500 mln. dolari SUA, anunţată anterior.

Vladimir Filat a menţionat că este important să se meargă pînă la capăt în procesul de acordare a ajutorului promis de către Federaţia Rusă Republicii Moldova. „Este un suport pentru Republica Moldova şi cetăţenii ei, nu pentru fosta sau actuala guvernare", a precizat Primul-ministru.

Vladimir Filat a menţionat că Republica Moldova este deschisă pentru investiţiile ruse şi a declarat că o prioritate a noului Guvern este crearea unui mediu de afaceri atractiv. Prim-ministrul a pledat pentru organizarea în viitorul apropiat a unui forum economic la Chişinău.

În acelaşi timp, Alexei Cudrin a precizat că procedurile privind acordarea sumei respective Moldovei au fost sistate anterior la solicitarea fostei conduceri a Republicii Moldova. „Noi nu abordăm astfel de probleme pe criterii politice, ci ne conducem strict de considerente economice", a spus Alexei Cudrin.  

Vladimir Filat şi Alexei Cudrin au convenit asupra reluării negocierilor pe marginea acestui credit în viitorul apropiat, urmînd ca persoanele abilitate să  stabilească condiţiile şi aspectele tehnice.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus