Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.10.2009

Gustările pregătite pentru liderii din CSI vor fi duse la aziluri de bătrâni şi case de copii

Gustările pregătite pentru liderii din CSI vor fi duse la aziluri de bătrâni şi case de copii

Summit-ul sefilor de state din CSI de vineri nu se va incheia cu traditionala cina cu vin bun si bucate selecte gustate in celebrele subsoluri ale combinatului de vinificatie Cricova din apropierea Chisinaului, mancarea pregatita pentru presedinti urmand sa fie trimisa la case de copii si aziluri.

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anuntat ca de aceasta data lucrarile summitului au durat mai mult ca de obicei, au fost mai multe intalniri bilaterale, iar sefii de state aveau programul de asa natura incat o parte din delegatii a trebuit sa plece din Chisinau imediat dupa incheierea summitului.

Toate gustarile care urmau sa fie servite sefilor de state si delegatilor la summit vor fi duse la aziluri de batrani si case de copii din Chisinau si suburbii, a declarat Mihai Ghimpu. "Vreau sa guste si oamenii de rand din bunatatile pregatite pentru presedinti. Sa vada cat sunt de gustoase si sa nu mai fie multumiti de oasele ce le-au fost aruncate pana acum de putere", a spus Ghimpu.

La Chisinau a avut loc joi si vineri summitul la nivel inalt al Comunitatii Statelor Independente (fostele republici sovietice fara tarile Baltice si Rusia). Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, le-a vorbit sefilor de state din CSI despre aspiratiile europene ale Republicii Moldova si a condamnat regimul comunist, spunand ca relatiile interumane nu trebuie sa aiba de suferit de pe urma acestuia.

Pentru prima data in istoria CSI, care reuneste fostele republici sovietice fara tarile baltice si Georgia, reuniunea are loc in absenta a patru din cei 11 presedinti, iar gazda summitului, Mihai Ghimpu, detine aceasta functie prin interimat. Kazahstanul si Tadjikistanul au fost reprezentate la nivel de prim-ministri, Turkmenistanul - de un vicepremier, iar Uzbekistanul - de presedintele Parlamentului.

Presedintia CSI a fost transmisa de Republica Moldova Rusiei. Secretarul executiv al CSI, Serghei Lebedev, a anuntat ca urmatoarea reuniune la nivel inalt a CSI va avea loc in decembrie 2010 la Moscova, iar in mai 2010 presedintele Medvedev ii invita pe presedinti la o reunune informala. (NewsIn)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus