Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-10-08/iurie-leanca-moldova-va-fi-un-partener-de-dialog-previzibil-credibil-shi-pragmatic-12332.html
Data: Oct 8, 2009 (17:40)

Iurie Leancă: Moldova va fi un partener de dialog previzibil, credibil şi pragmatic

În contextul deţinerii de către  Moldova a Preşedinţiei în exerciţiu în organele statutare ale CSI, astăzi la Chişinău şi-a început lucrările reuniunea   Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai comunităţii. Înainte de începerea reuniunii propriu-zise, Miniştrii au avut o întrevederere cu  Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului, preşedintele Consiliului Şefilor de State CSI.

În cuvântul de deschidere, Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a salutat oaspeţii şi a subliniat că partea moldovenească va face tot posibilul pentru asigurarea unor condiţii optime de lucru pentru participanţii la reuniune.

Într-un cadru mai larg, Ministrul s-a referit la orientările strategice de dezvoltare ale Republicii Moldova. Moldova, a remarcat Iurie Leancă, şi-a ales drept prioritate principală integrarea în Uniunea Europeană. Totodată, noua guvernare care şi-a asumat responsabilitatea pentru destinele ţării se pronunţă în mod univoc pentru păstrarea legăturilor de cooperare   reciproc avantajoase cu statele CSI atât în plan bilateral, cât şi multilateral. Din această perspectivă, Moldova este dispusă să urmeze principiul continuităţii în dezvoltarea dialogului cu toate ţările comunităţii în cele mai diverse domenii, în conformitate cu interesele sale naţionale şi legislaţia în vigoare. Şeful diplomaţiei moldoveneşti a ţinut să sublinieze că ţara noastră va fi un partener previzibil, credibil şi pragmatic pentru toate statele comunităţii.

Participanţii la reuniune vor discuta peste 20 de subiecte de actualitate din diverse domenii şi vor aproba agenda reuniunii Consiliului Şefilor de State CSI, care îşi va desfăşura lucrările la Chişinău, vineri, 9 octombrie.