Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.10.2009

Vladimir Filat: Se impune reformarea CSI

Vladimir Filat: Se impune reformarea CSI

“Putem spune că CSI nu mai este o structură viabilă. Probabil, se impune nevoia reformării CSI în vederea eficientizării ei, dar cel puţin reprezintă o posibilitate de a avea aceste discuţii în cadrul summit-ului dar şi întrevederi pe bilaterală”, a declarat premierul Vladimir Filat pentru Europa Liberă.

Premierul moldovean a menţionat că Moldova urmează să eficientieze cooperarea bilaterală cu partenerii din spaţiul CSI, “punând mai mult profesionalism şi mai multă energie în acest sens”.

Referindu-se la relaţiile moldo-ucrainene, Vladimir Filat a spus că în programul de activitatea a guvernului sunt prevăzute relaţii de parteneriat strategic cu Ucraina. “Ne dorim ca împreună cu Ucraina să avem şi acţiuni comune în vederea integrării europene. Ar fi mai uşor pentru noi să avem înţelegeri şi acţiuni conjugate în diverse domenii în aşa fel încât să obţinem cât mai multe beneficii în interesele ţărilor noastre”,  a spus Vlaidmir Filat.
 
În ce priveşte rezolvarea conflictului transnistrean, premierul moldovean a spus că de la cei mediatori Ucraina şi Rusia Moldova doreşte să respecte drepturile Republicii Moldova şi statutul de stat independent, suveran şi integru.

Întrebat care ar putea fi şansa modificării statutului forţelor de menţinere a păcii, dislocate în zona de securitate de la Nistru, Vladimir Filat a răspuns că acesta este un un obiectiv care urmează a fi introdus pe agenda discuţiilor pe bilaterala cu Ucraina şi cu Federaţia Rusă. “Sperăm ca vom ajunge la un compromis cu aceşti parteneri ai noştri”, a spus Filat.

cuvinte-cheie: reformare | CSI

Comentarii (0)

 

Related news

Sus