Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.10.2009

György Varga: Centrul Comun de Vize îşi va extinde activitatea până la 17 ţări

György Varga: Centrul Comun de Vize îşi va extinde activitatea până la 17 ţări

În scurt timp, Centrul COmun de vize îşi va extinde activitatea pentru a putea oferi cetăţenilor moldoveni posibilitatea de solicitare a vizelor în 17 ţări, a declarat marţi, ambasadorul Ungariei la Chişinău György Varga cu premierul moldovean Vladimir Filat.

Oficialul ungar a menţionat că Ungaria este dispusă să examineze posibilitatea realizării unui şir de proiecte de asistenţă consultativă pentru Republica Moldova.

Prim-ministrul Republicii Moldova Vladimir Filat, la rîndul său, a mulţumit pentru susţinerea constantă de către Ungaria a eforturilor Republicii Moldova în realizarea aspiraţiilor de integrare europeană. „Actualul Guvern conştientizează că principalele eforturi în procesul de apropiere către standardele europene urmează a fi întreprinse în interiorul ţării", a spus Vladimir Filat.

Prim-ministrul a  subliniat importanţa experienţei Ungariei pentru Republica Moldova, la capitolul dat, şi necesitatea continuării colaborării cu autorităţile ungare.

Părţile au optat pentru  dezvoltarea continuă a dialogului şi au convenit asupra  acordării asistenţei consultative autorităţilor Republicii Moldova de către partenerii ungari în procesul implementării cerinţelor şi normelor europene, relatează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus