Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.10.2009

Adevarul: Băsescu a cerut OSCE să susţină aspiraţiile democratice ale R. Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la secretarul general al OSCE, Marc Perrin de Brichambaut, privind susţinerea, prin intermediul proiectelor specifice ale OSCE, a aspiraţiilor democratice şi europene ale Republicii Moldova.

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Marc Perrin de Brichambaut, care efectuează o vizită de două zile în România.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii asupra climatului politic şi de securitate din regiune, cu precădere asupra problematicii conflictelor îngheţate din regiunea Mării Negre - Transnistria, Abhazia şi Osetia de Sud, Nagorno-Karabah - şi a evoluţiilor din Caucaz şi Asia Centrală, se precizează într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat poziţia de principiu a României privind conflictele îngheţate, şi anume, găsirea de soluţii negociate care să respecte integritatea, suveranitatea şi independenţa statelor pe al căror teritoriu se află.

"De asemenea, şeful statului a făcut un apel la Secretarul General privind susţinerea, prin intermediul proiectelor specifice ale OSCE, a aspiraţiilor democratice şi europene ale Republicii Moldova", se precizează în comunicat.

Marc Perrin de Brichambaut a participat, de asemenea, la seminarul OSCE cu tema 'Impactul schimbărilor climatice asupra securităţii europene' şi a susţinut la Asociaţia de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale o conferinţă cu tema 'Security Challenges in Wider Europe'.

Marc Perrin de Brichambaut a fost desemnat secretar general al OSCE la 21 iunie 2005, iar mandatul său iniţial a fost prelungit cu încă trei ani, la 21 iunie 2008. (Adevarul)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus