Trimite e-mail | Printeaza
IT
06.10.2009

A demarat proiectul de asistenţă tehnică al BERD în domeniul comunicaţiilor electronice

Astăzi, 6 octombrie, a demarat proiectul de asistenţă tehnică „Dezvoltarea şi reglementarea comunicaţiilor" finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). El a fost lansat la Chişinău în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor BERD şi a companiei de consultanţă Great Village International Consultants (GVIC), responsabilă de implementarea acestui proiect, cu factori de decizie ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Proiectul a fost acordat de BERD la solicitarea Guvernului R. Moldova pentru a oferi ANRCETI asistenţă tehnică în implementarea noii Legi a comunicaţiilor electronice şi armonizarea practicilor naţionale de reglementare a acestui domeniu cu normele şi standardele Uniunii Europene. BERD a aprobat proiectul în octombrie 2008, iar în august 2009 a desemnat în urma unui concurs internaţional drept executor al acestuia compania de consultanţă GVIC. Valoarea proiectului este de 898,3 mii euro, iar durata lui - de doi ani.

În cadrul primei întâlniri cele două părţi implicate în derularea proiectului au discutat raportul de iniţiere, calendarul şi metodologia de implementare a acestuia. În finalul discuţiei, directorul ANRCETI, Valerii Diozu, şi-a exprimat convingerea că proiectul oferit de BERD va contribui în mod substanţial la dezvoltarea sectorului de comunicaţii electronice şi eficientizarea activităţii autorităţii de reglementare în acest domeniu. El a accentuat că Agenţia mizează mult pe asistenţa experţilor internaţionali în domeniul promovării şi protecţiei concurenţei pe pieţele de comunicaţii, factor care va stimula procesul de furnizare a unor servicii de înaltă calitate, la preţuri accesibile pentru populaţie.

Experţii internaţionali se vor afla în prima sa vizită la Chişinău până vineri, 9 noiembrie. Miercuri ei vor discuta etapele şi componentele proiectului cu specialiştii Agenţiei, iar joi şi vineri - cu reprezentanţi ai companiilor din sectorul comunicaţiilor electronice.

„Dezvoltarea şi reglementarea comunicaţiilor" este al doilea proiect de asistenţă tehnică de care beneficiază ANRCETI. Primul proiect i-a fost oferit la etapa de constituire, în anii 2000 - 2002, de către Agenţia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus