Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
05.10.2009

Pe 7 octombrie la Chişinău va avea loc „Târgul de Burse -2009”

În premieră, la Chişinău se va desfăşura „Târgul de Burse-2009", destinat tinerilor din R. Moldova care vor să-şi continue studiile peste hotarele ţării. Târgul va avea loc miercuri, 7 octombrie, între orele 15.00-18.00 în incinta Bibliotecii Municipale „B. P. Haşdeu.

„Târgul de Burse-2009" este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare în colaborare cu Serviciul German de Schimb Academic DAAD şi Alianţa Franceză din Moldova.

Potrivit directorului Centrului de Informaţii Universitare, Angela Muşet, la târgul de miercuri vor fi prezentate burse la nivel naţional şi regional.

„Ne dorim să informăm mai amplu tinerii din R. Moldova că există această şansă de a studia peste hotare prin intermediul unei burse. Este un lucru practicat de foarte multe ţări", a declarat pentru Info-Prim Neo Angela Muşet.

Bursele oferite sunt pentru liceenii claselor a 12-a, pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi.

La târg vor fi expuse ofertele celor mai renumite instituţii din Europa, Canada şi Statele Unite ale Americii. Printre acestea sunt Universitatea Americană din Bulgaria, Universitatea Central Europeană din Budapesta, Universitatea Oxford, Universitatea Maastricht şi altele.

Potrivit Angelei Muşet, Serviciul German de Schimb Academic DAAD le va oferi tinerilor gama de instituţii din Germnaia, iar Alianţa Franceză pe cele din Franţa.

Cerinţele de bază faţă de tinerii doritori de a pleca la studii peste hotare sunt: situaţia academică sau liceală bună, cunoaşterea la perfecţie a limbilor engleză, franceză sau germană, plus motivaţia.

Informaţia şi consultaţia oferite la „Târgul de Burse-2009" vor fi gratuite. (IPN)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus