Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.10.2009

La Summit vor participa majoritatea preşedinţilor şi miniştrilor de externe ai statelor CSI

La Summit vor participa majoritatea preşedinţilor şi miniştrilor de externe ai statelor CSI

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Serghei Lebedev, Preşedintele Comitetului Executiv CSI, în contextul desfăşurării la Chişinău în perioada 8-9 octombrie a Summitului statelor membre CSI.

În debutul întâlnirii, Mihai Ghimpu, preşedinte în exerciţiu al Republicii Moldova, stat care deţine anul acesta preşedinţia CSI şi care urmează să o predea Federaţiei Ruse, a dat asigurări că actuala guvernare a depus eforturi pentru a asigura o bună organizare şi desfăşurare a reuniunii Consiliului Miniştrilor de Externe din statele CSI, care se va desfăşura pe 8 octombrie şi a reuniunii şefilor de state, planificată pentru 9 octombrie.

Cei doi oficiali au discutat detaliile finale cu privire la organizarea Summitului ţărilor CSI. Subiectele incluse pe agenda de lucru vizează o serie de probleme comune pentru statele CSI: măsuri pentru depăşirea crizei social-economice pe plan naţional şi regional, pregătirea unor forumuri de interes comun la nivel regional etc.

În context, Serghei Lebedev l-a informat pe preşedintele interimar Mihai Ghimpu că la Summitul de anul acesta vor participa majoritatea preşedinţilor de ţară şi miniştrilor de externe ai statelor CSI, ultimele confirmări, în acest sens, urmând a fi făcute în următoarele două zile.

În final, ambele părţi au căzut de acord asupra faptului că lucrările din cadrul Summitului CSI  vor prezenta oportunităţi pentru abordarea subiectelor în format bilateral şi multilateral regional, dar şi în vederea desfăşurării unui dialog constructiv în interesul tuturor statelor participante, relatează Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului R. Moldova.

cuvinte-cheie: CSI

Comentarii (0)

 

Related news

Sus