Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.10.2009

Directorul BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belarus în vizită la Chişinău

Directorul BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belarus în vizită la Chişinău

 Directorul pentru Caucaz, Moldova şi Belarus al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Paul-Henri Forestier, se va afla în Republica Moldova în perioada 5-7 octombrie 2009.

 Pe parucrsul vizitei Paul-Henri Forestier va avea întrevederi cu autorităţile Republicii Moldova, inclusiv cu primul ministru, Vlad Filat, membri ai cabinetului de miniştri, preşedintele în exerciţiu al republicii şi speakerul parlamentului, Mihai Ghimpu, primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

 Paul-Henri Forestier se va întâlni totodată cu viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Marin Moloşag, cu reprezentanţii organismelor internaţionale la Chişinău şi conducerea companiilor beneficiare de investiţiile BERD.

 Pe parcurusul vizitei Paul-Henri Forestier va reafirma angajamentul BERD de a sprijini dezvoltarea economiei Republicii Moldova prin investiţii în domeniul transportului, infrastructurii municipale, precum şi în proiecte de eficienţă energetică.

 În acelaşi timp o prioritate cheie în activitatea BERD ramâne susţinerea sectorului financiar în condiţiile actuale dificile cauzate de criza globală. BERD va contribui la sporirea nivelului de intermediere financiară în economia Republicii Moldova prin linii de credit noi oferite băncilor şi instituţiilor de microfinanţare spre creditarea microafacerilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii.

 În implementarea proiectelor în Republica Moldova, BERD va continua să colaboreze cu Banca Europeană de Investiţii şi cu Uniunea Europeană prin intermediul Facilităţii pentru Investiţii în Vecinătate (NIF).

Până la sfârşitul anului curent BERD va semna un şir de proiecte de investiţii în Republica Moldova, în suma totală de 80 milioane euro.

 De la începutul activității sale în Republica Moldova şi până în prezent, BERD a investit peste 300 milioane euro în domeniul infrastructurii, precum şi în sectoarele corporativ, bancar şi energetic. Proiectele finanţate de BERD au atras investiţii suplimentare în valoare de 235 milioane euro în economia Republicii Moldova, relatează Serviciul de presă al BERD.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus