Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.10.2009

Solana l-a felicitat pe Filat

Solana l-a felicitat pe Filat

Prim-ministrul Vladimir Filat a primit un mesaj de felicitare din partea  dlui Javier Solana, Secretar General al Consiliului Uniunii Europene, Înalt Reprezentant pentru politică comună externă şi de securitate.

În  mesaj se menţionează:

„Stimate Domnule Prim-ministru,

Permiteţi-mi să Vă exprim felicitările mele cu privire la confirmarea Dumneavoastră în funcţia de Prim-ministru de către Parlamentul Republicii Moldova. Privesc în viitor la edificarea unei cooperări strânse cu Dumneavoastră. Uniunea Europeană şi Republica Moldova se confruntă, la egal, cu provocări importante. Avem nevoie să le confruntăm împreună.

Aţi preluat conducerea în calitate de Prim-ministru într-un moment crucial. Statul Dumneavoastră iese dintr-o criză politică polarizată, confruntîndu-se şi cu efectele dificile ale turbulenţelor financiare globale, care ne-au afectat pe toţi. Pentru forţele politice moldovene a sosit timpul de a acţiona împreună într-un spirit reconciliator. Dialogul principal pentru responsabila cooperare dintre guvern şi opoziţie este esenţial pentru viitorul Republicii Moldova. Ca Prim-ministru, responsabilitatea Dumneavoastră, în acest sens, este deosebit de importantă.

Folosesc această ocazie pentru a reitera importanţa depunerii eforturilor continue a angajamentelor de soluţionare a conflictului transnistrean. În pofida variatelor provocări aprinse ce stau în faţa noului guvern, este important să nu omiteţi cu vederea acest domeniu care este crucial pentru consolidarea statului moldovenesc. Uniunea Europeană va continua susţinerea eforturilor de negocieri în formatul 5+2, cu garantarea drepturilor întregii populaţii. Subliniez, în acest context, importanţa vitală de stabilire a încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului.

Vă urez succes în conducerea spre viitor a Republicii Moldova în pas cu reformele, cu scopul consolidării democraţiei şi recuperării economice, precum şi a unei soluţionări durabile a conflictului. Uniunea Europeană este un partener al Moldovei în depăşirea acestor provocări.", se menţionează în mesajul semnat de dl Javier Solana, Secretar General al Consiliului Uniunii Europene, Înalt Reprezentant pentru politică comună externă şi de securitate.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus