Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
01.10.2009

Braşov: 100 de studenţi basarabeni, lăsaţi în stradă de Ministerul Educaţiei

Aproximativ o sută de studenţi basarabeni înscrişi la Universitatea Transilvania din Braşov au rămas fără loc de cazare în cămine fiindcă listele cu studenţii din Republica Moldova transmise de Ministerul Educaţiei au ajuns prea târziu la Serviciul Cămine al instituţiei.

Listele cu studenţii din Republica Moldova transmise de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării au ajuns la Serviciul Cămine al instituţiei după ce listele cu studenţii repartizaţi pe camere şi cămine au fost definitivate şi afişate pe internet, nemaiputând fi modificate.

Potrivit prorectorului Constantin Duguleană responsabil Serviciul Cămine în cadrul Universităţii Transilvania, în urmă cu câteva zile, conducerea instituţiei a primit din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării o listă cu aproximativ o sută de studenţi basarabeni de anul I care trebuie cazaţi pentru anul universitar 2009-2010.

"Problema este că, deocamdată, nu avem unde să îi cazăm. Au apărut pe listele de la minister mult mai mulţi studenţi basarabeni decât ştiam noi. Noi am făcut listele cu cazările pe 22 septembrie şi pe aceşti studenţi nu i-am cuprins pe liste, pentru că nu am ştiut de ei, listele venind după ce am repartizat noi locurile", a declarat, Constantin Duguleană - citat de Mediafax.

Acesta a precizat că o parte dintre ei au fost cazaţi temporar în patru săli de lectură cu cinci sau şase paturi în căminele dintr-un complex, precizând că este o cazare temporară până se găseşte o soluţie pentru aceşti studenţi. Una dintre acestea ar putea fi suplimentarea numărului de paturi, de la patru la cinci, dar pentru că nu mai sunt paturi ar trebuie derulate procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea obiectelor de mobilier, ceea ce ar dura foarte mult, conform sursei citate.

Pe de altă parte, preşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov (OSBB), Octavian Apostol, a explicat că soluţia sălilor de lectură nu rezolvă decât o mică parte din locurile pentru studenţii basarabeni pentru că doar câţiva dintre tinerii care se aflau pe lista ministerială au ajuns la Braşov, cea mai mare parte dintre ei încă aşteaptând vizele de intrare în ţară şi ajungând în jurul datei de 8 octombrie.

În plus faţă de studenţii basarabeni, alţi aproximativ opt sute de tineri nu vor avea loc în cămine, potrivit prorectorului Universitatea Transilvania dispunând de 4.400 de locuri de cazare în cele două campusuri universitare, unde se află cele 13 cămine studenţeşti.

Prima etapă de cazări se finalizează pe 2 octombrie, după care urmează o a doua etapă în care se vor repartiza locurile rămase neocupate în prima fază. (Adevarul)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus