Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.09.2009

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, vizitează sediul NATO

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, vizitează sediul NATO

Premierul moldovean, Vlad Filat, împreună cu ministrul de Externe, Iurie Leancă, vor vizita marţi sediul NATO şi se vor întâlni cu adjunctul secretarului general, ambasadorul Claudio Bisogniero, potrivit unui comunicat al Alianţei Nord-Atlanice.

În zilele de 29-30 septembrie, premierul se va afla în vizită de lucru la Bruxelles, unde va prezenta programul de guvernare al Executivului, priorităţile politicii interne şi externe ale noului Guvern. El va insista în special pe setul de măsuri pe care Guvernul de la Chişinău intenţionează să le ia în vederea depăşirii crizei care afectează statul.

De o atenţie deosebită vor beneficia priorităţile Republicii Moldova în relaţiile cu Uniunea Europeană: lansarea negocierilor privind noul Acord de cooperare, intensificarea dialogului cu privire la liberalizarea regimului de vize şi continuarea dialogului în vederea soluţionării conflictului transnistrean.

Vizita va avea şi o dimensiune bilaterală, în cadrul căreia şeful Guvernului moldovean se va întâlni cu omologul său belgian şi cu ministrul Afacerilor Externe al Belgiei. (Adevarul)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus