Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-09-29/premierul-moldovean-vlad-filat-ii-raspunde-in-pe-elenei-basescu-vom-avea-relatii-firesti-cu-romania-12159.html
Data: Sep 29, 2009 (21:42)

Premierul moldovean Vlad Filat ii raspunde in PE Elenei Basescu: "Vom avea relatii firesti cu Romania"

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, care participa marti la reuniunea Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, a spus ca tara sa va avea "relatii firesti" cu Romania, raspunzand astfel unei intrebari a europarlamentarului Elena Basescu, relateaza NewsIn. De asemenea, eurodeputatul roman l-a felicitat pe Filat pentru alegerea in functia de premier si i-a multumit pentru ca a inlaturat "actul abuziv" prin care cetatenii romani aveau nevoie de vize.

In cadrul sesiunii de intrebari din timpul reuniunii Comisiei din PE cu Vlad Filat, Elena Basescu l-a intrebat pe premierul Vlad Filat care vor fi, pe viitor, relatiile cu Romania, si care vor fi masurile pe care Guvernul le va lua pentru a asigura libertatea presei. Raspunsul lui Filat a fost foarte concis:

In ceea ce priveste libertatea presei, Filat a dat asigurari ca urmeaza ca legea sa fie implementata  si sa existe un cod al audiovizualului care sa fie implementat cu adevarat si care sa permita dezbaterile in societatea civila. "Sa avem un post de televiziune public care sa informeze, nu sa manipuleze", a punctat Filat. (HotNews.ro)