Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.09.2009

Filat vrea trupe UE în Transnistria

Reprezentanţii noului guvern de la Chişinău vor discuta cu Uniunea Europeană pentru a vedea care este disponibilitatea acestei instituţii pentru a desfăşura o misiune civilă în Transnistria, care să înlocuiască actualul format de menţinere a păcii, a declarat pentru NewsIn noul ministru de Externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Una dintre noutăţile programului de guvernare al Cabinetului condus de Vlad Filat este obiectivul schimbării formatului trupelor de pacificare de pe Nistru şi înlocuirii actualului format - dominat de Rusia şi alcătuit din militari ruşi, transnistreni şi moldoveni - cu o misiune civilă cu mandat internaţional.

Şeful diplomaţiei de la Chişinău se va afla, astăzi şi mâine, împreună cu premierul Vlad Filat, la Bruxelles, aceasta fiind destinaţia aleasă ca primă deplasare externă a noilor oficiali de la Chişinău.

Premierul Filat intenţionează să mai discute cu oficialii europeni „momentul demarării negocierilor privind Acordul de asociere, liberalizarea regimului de vize, dar şi negocierile privind Acordul de liber schimb aprofundat", a mai spus ministrul Iurie Leancă. (Adevarul)

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus