Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.09.2009

Alexandru Tănase, ministrul Justiţiei: “Vom elimina toate barierele birocratice în activitatea MJ”

Alexandru Tănase, ministrul Justiţiei: “Vom elimina toate barierele birocratice în activitatea MJ”

Ministrul Justiţiei Alexandru Tănase a înmînat azi certificate de înregistrare filialelor din Republica Moldova ale National Democratic Institute şi International Republican Institute din SUA.

În numele Guvernului Republicii Moldova, Tănase a exprimat regretul pentru tergiversarea nejustificată a acreditării celor două instituţii şi a mulţumit reprezentanţilor acestora pentru suportul acordat modernizării sistemului politic din R. Moldova. Ministrul a precizat că de asistenţă constantă din partea NDI şi IRI au beneficiat toate formaţiunile politice, indiferent dacă acestea s-au aflat sau nu la guvernare.

„Pentru viitor aceste două instituţii rămîn a fi un partener important în procesul reformării sistemului politic din ţara noastră, pe care urmează să-l demarăm împreună cu întreaga societate. Vom elimina toate barierele birocratice în activitatea MJ şi vom iniţia o colaborare strînsă cu ONG-urile şi cu societatea civilă. Înregistrarea acestor două instituţii reprezintă începutul unei noi etape în relaţia Guvernului R. Moldova cu societatea civilă", a precizat Tănase.

Ministrul Justiţiei a mai opinat că vor avea loc ample restructurări în domeniu pentru a reda încrederea societăţii în instituţiile statului, relatează Serviciul de presă al Ministerului Justiţiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus