Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.09.2009

Victor Catana: Vom colabora eficient pentru a asigura norma de drept

Noul ministru al Afacerilor Interne al R. Moldova, general-maiorul de politie Victor Catana, a participat astazi la sedinta operativa a serviciilor Primariei Chisinau, convocata de primarul general al capitalei, Dorin Chirtoaca.

Dupa cum a declarat ministrul de interne, scopul vizitei sale este stabilirea unei relatii de colaborare eficiente intre autoritatile municipale si Ministerul Afacerilor Interne (MAI). „Voi intreprinde toate actiunile necesare ca situatia sa se schimbe cardinal, sa fie ordine pe strazi si in locurile publice, lucruri pe care le putem face doar impreuna cu Primaria Chisinau", a declarat general-maiorul Victor Catana. Ministrul Afacerilor Interne a mentionat ca fara a colabora cu administratia locala nu poate fi asigurata ordinea publica, iar de acum incolo conflicte de competenta nu vor mai exista. „Vom asigura indeplinirea tuturor masurilor organizatorice necesare in acest sens", a afirmat generalul Catana. Ministrul de interne a informat ca o prima masura va fi numirea unui vicecomisar al capitalei, in coordonare cu autoritatile locale, care va fi responsabil de activitatea politiei municipale, dupa cum prevede legislatia in vigoare.

La randul sau, primarul general a salutat initiativa ministrului de interne de a stabili relatii de colaborare eficiente intre cele doua institutii. Dorin Chirtoaca a spus ca noua conducere a Ministerului de Interne a venit cu o abordare corecta si conforma legii a relatiei cu autoritatile municipale. „Era firesc ca sa se adune multe probleme, in urma experientelor prin care am trecut. Insa lucrurile trebuie aduse la normalitate", a conchis seful administratiei capitalei.

In alta ordine de idei, primarul de Chisinau a accentuat necesitatea reformarii in domeniu si trecerea atributiilor ce tin de asigurarea ordinii publice autoritatilor locale, potrivit standardelor europene. Pana la operarea modificarilor respective in legislatie, Dorin Chirtoaca a propus initial politiei o colaborare cu pretorii de sector si primarii localitatilor, in ceea ce tine de asigurarea ordinii publice si combaterea criminalitatii, iar pe probleme strategice, cum ar fi reforma in ansamblu, traficul rutier si parcarile - cu viceprimarii pe domenii.

In context, primarul de Chisinau si ministrul afacerilor interne au decis crearea, pana la sfarsitul zilei de astazi, a unui grup de lucru, din care vor face parte reprezentantii administratiei Primariei Chisinau si ai MAI, pentru identificarea tuturor problemelor existente si vor fi propuse solutii pentru depasirea acestora, relatează Directia Relatii Publice a Primariei mun. Chisinau.

 

cuvinte-cheie: Catana

Comentarii (0)

 

Sus