Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-09-28/premierul-vlad-filat-pleaca-la-bruxelles-12118.html
Data: Sep 28, 2009 (17:33)

Premierul Vlad Filat pleacă la Bruxelles

În zilele de 29-30 septembrie curent, Vlad Filat, Prim-ministrul Republicii Moldova, va efectua o vizită de lucru la Bruxelles.

În cadrul întrevederilor pe care le va avea cu conducătorii instituţiilor europene şi euro-atlantice, Premierul va informa interlocutorii despre programul de guvernare a  Executivului, se va referi la priorităţile politicii interne şi externe pe care şi le propune noul arc de guvernare. Un accent deosebit va fi pus pe setul de măsuri pe care Guvernul de la Chişinău intenţionează să le întreprindă în vederea depăşirii situaţiei de criză în care se află ţara.

Un capitol aparte al agendei vizitei va fi consacrat priorităţilor Republicii Moldova în relaţiile cu Uniunea Europeană: lansarea negocierilor privind noul Acord de cooperare, intensificarea dialogului cu privire la liberalizarea regimului de vize, continuarea  dialogului în vederea soluţionării conflictului transnistrean. Aceste    şi alte subiecte de interes sporit vor fi discutate cu conducătorii Parlamentului European, Consiliului Uniunii Europene şi Comisiei Europene.

Vizita va avea şi o dimensiune bilaterală, în cadrul căreia şeful Guvernului moldovenesc se va întâlni cu omologul său belgian şi cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Belgiei.

Premierul Vlad Filat va fi însoţit de dl Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.