Trimite e-mail | Printeaza
Social
28.09.2009

Pentru noul sezon de încălzire, SA „Termocom” solicită CMC aprobarea tarifului de 798,03 lei

În conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, SA „Termocom" a transmis Primăriei mun. Chişinău pentru examinare şi prezentare Consiliului municipal Chişinău proiectul tarifului pentru energia termică care urmează a fi aplicat în sezonul următor de încălzire. 

      Calculat în strictă conformitate cu prevederile actelor normative, tariful solicitat este în valoare de 798,03 lei, cu o reducere de 42 lei în comparaţie cu cel solicitat pentru sezonul precedent de încălzire şi care nu a fost examinat de către Primărie şi CMC, motiv din care numai în primele 8 luni ale anului curent Furnizorul de căldură a suferit pierderi financiare de peste 153 mln. lei. 

      Reducerea tarifului solicitat a avut loc în primul rînd datorită reducerii cheltuielilor SA „Termocom", în special a pierderilor în reţele şi, într-o măsură mică, din contul reducerii tarifelor la gazele naturale. Această reducere ar fi fost mai semnificativă dacă ANRE, aşa cum era şi logic, ar fi redus tariful pentru gazele naturale într-o măsură mai mare, precum şi tarifele pentru căldura livrată de către SA „CET-1" şi SA „CET-2", care, contrar aşteptărilor, au rămas la nivelul anului precedent, relatează Serviciul de presă  A  „Termocom" .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus